Zgodba iz Planice (četrtič)

Danes je bil dan D za naše smučarje začetnike, saj smo se po zajtrku vsi odpravili na smučišče v Veliko Dolino. Moram reči, da so se zelo izkazali. No, tudi »zelenci« (beri smučarji v zeleni skupini) niso bili od muh.

Odpravili so se na pravo smučarsko popotovanje od Velike Doline in vse do Kranjske Gore, na poti pa še pomagali ponesrečencu, ki so ga srečali. Bravo »zelenci«! No, vsi ostali smo se urili v zavojih in kovali taktiko, saj nas jutri čaka tekma. Po kosilu smo se nasankali in nakepali, spoznali smo se pa tudi s krpljanjem. Ali veste, da obstaja tekmovanje v krpljanju? Po večerji je sledil še zaključni večer, kjer smo se pomerili v znanju in pantomimi. Še učiteljice so se čudile našim pametnim odgovorom in spretnim kretnjam. Jutri pa domov. Dragi starši, pripravite se. Prihajamooooo.

Fotografije najdete na isti povezavi kot včeraj.

---

Zjutraj nas je spet pričakala nova pošiljka snega, zato smo po zajtrku hitro skočili v pancarje in že smo bili na avtobusu. Dve skupini sta spet smučali v Planici, tri skupine pa smo se odpravile na smučišče v Veliko dolino. Dovolj nam je bilo včerajšnjega Kranjskogorskega belega cirkusa (beri gneče). Danes smo namreč sami krajevali na belih strminah. Po kosilu se je ena skupina spet preizkusila v teku na smučeh, druga pa si je ogledala nordijski center. Po večerji je sledil težko pričakovani film o zgodovini smučarskih skokov, kjer smo izvedeli veliko zanimivih podatkov o naši snežni kraljici (velikanki) pod Poncami.

Fotografije najdete na isti povezavi kot včeraj.

---

Utrujeni, še od večernega pohoda, smo se prebudili v zasneženo jutro. Komaj smo dobro odprli oči, že smo bili v telovadnici, kjer smo imeli jutranjo telovadbo. Po obilnem zajtrku, kot se za športnike spodobi, so se tri skupine odpravile na smučišče v Kranjsko Goro, dve skupini pa sta smučali kar na smučišču v Planici. Pohvaliti moramo predvsem skupini začetnikov, kjer vsi že veselo vjugajo po beli stmini. Nekateri izmed učencev namreč še nikoli prej niso stali na smučeh. Tudi vsi ostali pridno poslušamo učitelje smučanja in v naših glavah že odmeva: hop, dol, hop, dol ... 

Popoldan se je ena skupina učencev preizkusila v teku na smučeh, druga skupina pa si je ogledala skakalnice in nordijski center. Večer se je zaključil z igrami z žogo. Tukaj imajo namreč tudi veliiiiko telovadnico.

Spet imamo nekaj novih slik. Najdete jih TUKAJ.

---

Pozdravljeni bralci naše spletne strani. Za vse tiste, ki še ne veste, smo 5. a in 5. b pobegnii v zimsko šolo v naravi in doživeli že prvi dan pravo snežno pravljico. Planica nas je sprejela v vsem svojem sijaju. Ravno pravi čas, ko smo se odpravili na smučišče, je sonce posijalo na nas in že tako pravljično pokrajino pobožalo s svojimi toplimi barvami. A to še ni vse. Z vrha smučišča se nam je odprl prekrasen razgled na naše mogočne skakalnice, z velikanko na čelu. Pa saj ne more biti lepše. 

Opravili smo preizkus, se razdelili v skupine in dodobra izkoristili progo, ki smo jo imeli čisto zase. Tudi začetnikom je šlo odlično. Že danes so naredili svoje prve zavoje. Jutri pa šibamo v Kranjsko Goro. Bomo videli s čim nam bo ona postregla. 

Brrrr, ravno smo se vrnili z nočnega pohoda. Mahnili smo jo mimo skakalnic, proti Tamarju. Snega je ogromno. Vse je belo. Mogočno. Čudovito. 

Prilagamo nekaj slik, da boste razumeli o čem govorimo. 

Kliknite za ogled fotografij TUKAJ.