Jedilnik
Jedilnik
MALICA | KOSILO | POPOLDANSKA MALICA | |||
---|---|---|---|---|---|
PONEDELJEK (27.3.2023) | Črna žemlja, piščančje prsi v ovitku, kisle kumarice, jabolčni sok *1,6 | Puran v omaki, svaljki, mešana solata, sadje *1,6 | Buhtelj, jabolko *1,3 | ||
TOREK (28.3.2023) | Pisan kruh, tunin namaz, solata, čaj *1,4,7 | Omaka z morskimi sadeži, testenine, sir, solata, sadje *3,6,12,14 | Črna žemlja, vaniljevo mleko (bio) *1,7 | ||
SREDA (29.3.2023) | Polnozrnata žemlja, sirni namaz, paradižnik, čaj z limono *1,6 | Bučna juha, ocvrt piščanec, rizi bizi, solata (paradižnik, zelje), sadje *3,7 | Koruzni kosmiči, mleko *1,7 | ||
ČETRTEK (30.3.2023) | Črni kruh, pašteta, korenček, alpsko mleko *1,6,7 | Goveji stroganov, štruklji, zelena solata, žitna rezina *1,3,8 | Ovseni kruh, skuta s sadjem *1,7 | ||
PETEK (31.3.2023) | Makovka, jogurt - sadni, banana *1,7,8,11 | Piščančja obara z žličniki, jabolčni zavitek, črni kruh *1,3,5 | Polnozrnata bombica, hruška *1,7 | ||
Jedilnik pripravil: Igor Kuzmič, vodja šolske prehrane.
Opomba: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridružujemo pravico do spremembe jedilnika.
Jedi lahko vsebujejo snovi ali proizvode, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost iz Uredbe EU 1169/2011 glede označevanja alergenov v živilih. Jedi, ki vsebujejo alergene, so označene z legendo:
1. žita, ki vsebujejo gluten / 2. raki / 3. jajca / 4. ribe / 5. arašidi / 6. soja / 7. mleko / 8. lupinasto sadje (oreščki) / 9. listna zelena / 10. gorčično seme / 11. sezamovo seme / 12. žveplov dioksid in sulfidi v koncentraciji več kot 10 mg/kg / 13. volčji bob / 14. mehkužci