7 dragocenih lekcij korona virusa za prihodnost

Mar 11, 2020 | Dogodki, prispevki

Korona virus je dokaz, da se lahko iz vsake, še tako težke in za nekatere tragične, situacije naučimo nekaj koristnega.

7 dragocenih lekcij za prihodnost:

  1. Higiena in umivanje rok sta izjemno pomembni, tudi, ko ni nevarnosti okužbe. Mislim, da smo vsi skupaj malce pozabili na to.
  2. Pokazalo se je, kako pomembno je, da v stresnih okoliščinah ohranimo fokus in upoštevamo dejstva. Panika zmanjšuje fokus in onemogoča ljudem, da bi premislili svoja dejanja ter se znašli v situaciji s tem, kar znajo in imajo na voljo.
  3. Ljudje smo se bolj povezali med seboj, ne glede na status, narodnost, barvo kože ali jezik – vsi smo pokazali eden drugemu, da smo še vedno samo ljudje in da nas povezuje veliko več, kot nas je »gonja za materialnim« v zadnjih 20-ih letih razdvojila.
  4. Določena podjetja so zmanjšala svojo nestabilnost in odvisnost v dobaviteljskih verigah (še posebej tisti, vezani na Kitajsko) in okrepila svojo moč za prihodnost. Spet druga podjetja so pokazala, da ne zmorejo prilagoditve in so ali bodo zaprla svoja vrata. Tudi to je del procesa prilagajanja spremembam (change management).
  5. Mediji imajo še vedno izjemno moč in nas lahko povežejo, če imajo dovolj interesa in vztrajnosti. Mogoče jim bo to uspelo tudi, kar se tiče okoljskih izzivov in nam bodo pomagali, da bomo ohranili naš planet v dobri kondiciji za naše otroke in vnuke.
  6. Strah je izredno koristna stvar. Opozori te, da si živ. Naredi te pozornega na dogajanje okoli sebe. Sproži veliko kreativnosti in iznajdljivosti, če ohraniš fokus na cilj. Ko ga premagaš, se počutiš veliko bolj samozavestno. Ni smisel v denarju, ampak v tem, da se prilagodimo, razvijamo in ohranimo svoje zdravje.
  7. Ne glede na socialne in ekonomske posledice dogajanja zadnjih treh mesecev in še naslednjih treh mesecev, bomo uspeli in vrnili življenje v normalne tire ter obdržali kvaliteto življenja.

Si upamo?

Vsem skupaj želim čim več zbranosti, mirnosti in odločnosti v prihodnjih tednih in mesecih.
Branko in ekipa BMC International

 

Dostopnost