Lutkovne/gledališke predstave

Feb 27, 2023 | Dogodki, prispevki

V četrtek, 23. 2. 2023, so učenci tretjih razredov pripravili tri lutkovne predstave in likovno razstavo izdelkov. V februarju praznujemo Slovenski kulturni praznik, zato so želeli kulturo trositi in ponesti tudi izven zidov šole.

Izdelki so bili razstavljeni po učilnicah in hodniku šole. Obiskovalce so pričakali raznovrstni izdelki plastičnega oblikovanja, slikanja, risanja in barvnih kompozicij. Videli ste lahko mesto v toplih in hladnih barvah, figure v gibanju, košarice s sadjem, raznovrstne  barvne ptice, ki že kličejo pomlad in neverjetne avtoportrete Franceta Prešerna. Obiskovalci so dejali, da ne morejo verjeti, kako ravno ti obrazi ponazarjajo Prešernovo življenje.

Pred ogledom razstave so se zvrstile tri predstave. 3. a je odigral KRALJESTVO BONBONOV. Kralj se mora odločiti, kateri bonbon je najslajši. Na koncu določi, da je vsak poseben, edinstven in najslajši. 3. b je odigral IZGUBLJENO SNEŽINKO. Otroci, ki prvič vidijo snežinko so nad njo presenečeni, ko pa zapade sneg, se z njim igrajo. 3. c je s senčnimi lutkami uprizoril glasbeno pravljico ROKAVIČKA. Tu je deček Janek izgubil rokavičko, v njej so se naselile gozdne živali. Vendar ko se Janek vrne živali ni več in Janek ni nikoli izvedel, kaj se je vmes zgodilo.

Bilo je čudovito popoldne. Tako za obiskovalce, kot za učiteljice in učence. Največ pa je pomenilo to, da smo del kulture ponesli izven zidov šole in da so učenci lahko pokazali kaj vse zmorejo.

Zapisala:

Urška Hlupič

Dostopnost