Predlog urnika za učence za čas šolanja na domu

Mar 23, 2020 | Dogodki, prispevki

URA DEJAVNOST NAVODILO  NASVET
7.30 – 8.00 Vstajanje in jutranja gimnastika Vstanite vsaj pol ure pred starši. Športni pedagogi bodo na spletnih straneh šole  objavili primerne vaje za vso družino. Delajte vaje po teh navodilih.
8.00 – 9.00 Zajtrk:  vitamin C Pripravite pogrinjek in skupen zajtrk. Skuhajte kavo za starše in čaj za sebe in sorojence. Prepričan sem, da to znate in zmorete. Po zajtrku pospravite mizo in pomijte posodo.
9.00 – 10.00 Jutranji sprehod v naravo Pojdite na sprehod in seboj vzemite hišnega ljubljenčka, če ga seveda imate.

Z družino pojdite na sprehod v naravo. S pomočjo aplikacije (PlantNet Plant Identification za Android), ki si jo lahko preneseš na svoj, mamin ali očetov pametni telefon, spoznaj nove rastline. Naberi čemaž, regrat, mlade koprive za kosilo …

Ko se vrneš domov, si temeljito operi roke.

10.00 – 11.30 Čas za učenje Izberite učni predmet na spletni strani.

Učitelji posameznih predmetov bodo pripravili zanimive vsebine,

s katerimi bodo omogočili, da boste nadgradili in poglobili že usvojeno znanje.

11.30 – 12.30 Ustvarjanje, ročna dela, glasba Rišite, slikajte, pletite, zgibajte origami in opravljajte druga ročna dela, pecite pecivo,  igrajte na inštrument … Dragi učenci, imate veliko talentov, sedaj je pravi trenutek, da jih pokažete. Nekateri ste pravi slikarji, drugi ustvarjate čudovite stripe, nekateri pišete čudovite zgodbe …
12. 30 – 14.00 Kuhanje kosila Skupaj s starši pripravite kosilo za celo družino. Poiščite enostavne recepte za krizne čase. V kolikor ste našli kakšen zanimiv recept, ga delite s svojimi sošolci, prijatelji …
14. 00 – 14.30 Preventivni higienski ukrepi Natančno pobrišite kopalnico, kljuke, mize, stole … Na ta način razbremenite svoje starše, ker morajo oni  tudi delati od doma.
14.30 – 16.00 Učenje Preglejte gradivo, objavljeno na spletni strani šole. Naredite si izpiske,  izpišite neznano, komunicirajte s sošolci (NA DALJAVO!) in si na ta način medsebojno pomagajte. Če ostane kaj nerazumljenega, vprašanje zapišite v zvezek in ga prihranite za učitelja,  ko se vrnete v šolo.
16. –17.30 Popoldansko gibanje v naravi: vitamin D V kolikor le vreme dopušča, pojdite v naravo (sami ali v krogu družine). Vsak dan naredite vsaj eno fotografijo popoldanske aktivnosti (sprehod, nabiranje rastlin, igra doma,  delo na vrtu …) in z njo obogatite korona dnevnik, ki ga pišite pred večerjo.
17.00 – 19.00 Prosti čas Branje, pisanje dnevnika, poslušanje glasbe, klepetanje s prijatelji na daljavo. Začnite ustvarjati korona dnevnik in zapisujte vse zanimivosti, dogodke, šale in tudi vse neprijetnosti, ki jih prinašata virus in osamitev.
19.00 – 20.00 Priprava večerje Pomagajte pri pripravi večerje. Pomijte posodo ali jo zložite v pomivalni stroj in poskrbite za urejenost jedilnice.
20.00 – 21.30 Družinsko druženje Izkoristite čas za družabne igre ali ogled kakšnega filma. Karte, monopoli, bingo … tudi kakšen spletni kviz (npr. Milijonar) je dobra izbira za vso družino.
21.30 –22.00 Priprava na spanje   Lahko noč
Dostopnost