Šola v naravi, 4. razred

Jun 1, 2023 | Dogodki, prispevki

Četrtek, 1. 6.

Danes zjutraj so nas učiteljice komaj prebudile. Kako tudi ne, saj nas vsak dan čakajo naporni treningi plavanja in druge aktivnosti. Po zajtrku smo raziskovali zelišča, travniške cvetlice in drevesa v okolici. Popoldne pa na plavanju »nabirali« konjičke, delfinčke in morske pse. Zvečer smo se preizkušili še v zabavnih igrah brez meja. Tako se naša šola v naravi bliža koncu, mi se pa z lepimi spomini vračamo v objem svojih staršev.

Sreda, 31. 5.

Spočiti in polni energije smo se zbudili v sredino jutro. Po zajtrku smo se preizkusili v risanju pokrajine. Na plavanju smo urili kravl, prsno in hrbtno plavanje. Danes nam je šlo že veliko bolje, po kosilu pa smo se odpravili na pohod na Sveti Miklavž. Priznati moramo, da nam je zadnji klanec pobral kar nekaj energije, vendar je bil naš trud poplačan s prelepim razgledom. Zadnje atome moči smo pa potrošili za vragolije na nočnem kopanju.

Torek, 30. 5.

Ptički Snovika so nas prebudili v toplo jutro. Hitro smo odhiteli na zajtrk, kjer nas je že čakal svež kruh s čokoladnim namazom. Kuharica je najbrž vedela, da nas čaka naporen dan. Po napornem treningu plavanja smo se preizkusili še v orientacijskem teku po bližnjem gozdičku. Naši želodčki so že pošteno krulili, zato smo se odpravili na kosilo. Če mislite, da smo na počitnicah, se motite. Zvečer so nas učiteljice pošteno utrudile še s kvizom Male sive celice. Tako, zdaj pa hitro smuknemo na zaslužen počitek.

Ponedeljek, 29. 5.

Na lepo sončno jutro smo se zbrali pred šolo, kjer smo se poslovili od svojih staršev in odhiteli proti Termam Snovik. Po malici nas je čakal prvi preizkus plavanja. Tako smo se utrudili, da smo pri kosilu pojedli kar dva dunajska zrezka. Popoldne je iz gozdov Tuhinjske doline prišel Palček Snoviček, ki smo se ga zelo razveselili. Po večerji smo se odpravili še na 3km dolgo Kneippovo bosonogo pot, ki je potekala po travniku, pesku, skozi gozd ter drugih naravnih materialih. Utrujeni smo se vrnili v svoje apartmaje in sladko zaspali.

Dostopnost