Šola v naravi – 5. razred

Mar 17, 2023 | Dogodki, prispevki

Petek, 17. 3. 2023

Danes je bil lep sončen dan. Pred zajtrkom smo do konca spakirali in uredili naše sobe. Za zajtrk smo imeli slovenski zajtrk in čaj. Po zajtrku so prišli pogledat sobe, če smo jih lepo uredili. Počasi smo se odpravili na smučanje. Na smučanju smo imeli tekmovanje. Po smučanju smo se odpravili nazaj z avtobusom. Preoblekli smo se in odpeljali kovčke v avtobus. Po tem smo jedli kosilo. Za kosilo smo imeli čufte in krompir.

Aleksej, Mark, Miha, Pia, Chin (Olivia Van), Su (Dalia Thanh)

Četrtek, 16. 3. 2023

Danes smo se zbudili v novo jutro in se odpravili na zajtrk. Za zajtrk smo imeli Viki namaz, kruh in corn flakes. Potem smo se odpravili na smučišče Vogel. Vsi smo se imeli zelo dobro, ker smo se vsi naučili nekaj novega. Nato smo se po  gondoli odpravili v dolino, kjer nas je pričakal avtobus. Ko smo prišli, smo se odpravili na kosilo. Imeli smo svinjsko pečenko, zelenjavno omako, krompir in krofe polnjene s čokolado. Po kosilu smo imeli eno uro prostega časa. Čez nekaj časa smo odšli po skupinah. Vsi smo imeli različne dejavnosti. Na vrsti je bila popoldanska malica. Za popoldansko malico smo imeli bohinjski sir, orehe in suha jabolka. Potem smo imeli še nekaj prostega časa. Sledila je večerja. Po  večerji smo že malo pakirali,  imeli cirkuške dejavnosti in končni ples. Tudi učitelji so nam pripravili dve plesni točki. Na koncu smo se jim tudi mi pridružili. Plesali smo do 22.00. Zdaj se bomo odpravili spat.

Pia, Chin (Olivia Van), Su (Dalia Thanh), Aleksej in popoldanski nogometaši

Sreda, 15. 3. 2023

Ko smo se zjutraj zbudili, smo se pripravili na zajtrk in smučanje.

Nismo se dolgo peljali z avtobusom pa smo že smučali. Bilo je lepo. Bližal se je konec smučanja in smo se vkrcali v gondolo. Nekaj časa smo čakali iz neznanega razloga, potem smo odšli v dolino. Temnozelena (najboljša) skupina je zamudila ravno pol ure, ker so imeli sprevodniki odmor. Ko je skupina prišla, smo imeli kosilo. Bilo je v redu. Imeli smo dejavnosti po razredih (lokostrelstvo, šola in pohod). Po odmoru smo imeli krasno večerjo. Astronomija je bila tema večernega programa. Odšli smo tudi ven in si ogledali nekaj ozvezdij.

Zdaj se bomo uredili za spanje.

Sergej, Katarina, Olivia, Matej, David

Torek, 14. 3. 2023

Zbudili smo se v deževno jutro. Oblekli smo se, postlali postelje in se odpravili na zajtrk.  

Med zajtrkom smo izvedeli, da ne bomo smučali, zato smo imeli delavnice. Na eni delavnici smo     se naučili več o Bohinju, na drugi smo imeli kviz in na tretji smo se igrali socialne igre. Po delavnicah  smo odšli na kosilo. Po koncu kosila smo imeli kar nekaj prostega časa. Po njem je C razred imel lokostrelstvo, A razred je šel na sprehod, B razred je praznoval Svitov rojstni dan in reševal učne liste za šolo. Po delavnicah smo imeli nekaj prostega časa in odšli na večerjo. Po večerji smo se razdelili v tri skupine in se igrali Activty. Med igro so se učitelji odločili, da se bodo igrali z nami. Najprej smo protestirali, ampak igra je postala bolj zanimiva. Uspeli smo jih premagali.

Vesli smo se odpravili spat.

Nika, Vito, Žiga, Niko, Marko

Ponedeljek, 13. 3. 2023

Zjutraj smo se zbrali pred Osnovno šolo dr. Vita Kraigherja in polni pričakovanj stopili na avtobus. Pot do Bohinjskega jezera se je malo vlekla, zato smo z zamudo prišli na smučišče. Na začetku smo se začetno preizkusili na položnejši progi, nato pa so nas natančneje razvrstili v pet skupin. Nato smo odsmučali še eno progo in se z gondolo odpeljali v dolino, kjer nas je pričakal avtobus, ki nas je odpeljal v CŠOD (center šolskih in obšolskih dejavnost). Ko smo prispeli, smo imeli kosilo. Nato nas je učiteljica odpeljala v učilnico, kjer nam je razložila pravila CŠOD-ja in nas razdelila po sobah. Do četrte ure smo pospravljali sobe, nato pa smo v učilnici imeli predavanje o varnosti na smučišču. Po predavanju smo imeli prosto do večerje, ki je bila ob 18.30. Imeli smo ribo in krompirjevo solato. Večerja je bila odlična. 😊 Za prijeten zaključek dneva smo se podali na sprehod ob Bohinjskem jezeru. Hodili smo približno eno uro. Zdaj pa se bomo pripravili na spanje.

Maks Čož, Svit Fon Humer, Jurij Sevšek

Dostopnost