Šola v naravi – 5. razred

Feb 13, 2020 | Dogodki, prispevki

4. DAN

Vas zanima kaj smo danes počeli? Smučali, smučali in še enkrat smučaliiiiii … Da ne boste mislili, da noge bolijo samo nas, pri kosilu smo stokati slišali tudi učitelje 🙂 . Ne treniramo pa samo mišic, ampak tudi možgančke. Učiteljice so nam popoldan pripravile kviz Male sive celice, kjer smo seveda blesteli.

Potiho smo že vsi nestrpno pričakovali nočno smuko. Kljub vetru in rahlo južnemu snegu, smo se zabavali ob drvenju po strmini. Še zadnjič smo se ozrli po razsvetljenem Mariboru in odhiteli v hotel na tople žemljice. Zdaj pa že hitimo v postelje, saj nas jutri čaka težka tekma. Če mislite, da že komaj čakamo, da gremo domov, se motite. Tukaj se imamo prav lepo.

3. DAN

Dobro spočiti in siti smo se že navsezgodaj spustili po belih strminah. Ampak, da ne boste mislili, da se na snegu samo zabavamo. Vsak dan delamo vaje in trdo treniramo. Ko odbije ura dvanajst, pa že sanjamo slastne zrezke izpod rok naših spretnih kuharic. Po kosilu ni časa za popoldansko dremanje, ampak moramo spet hitro smukniti nazaj v pancarje. Veste, da se na Pohorju skrivajo čisto pravi škrati, ki ti izpolnijo najbolj skrite želje? Ko smo se zvečer odpravili na pohod z baklami, so radovedno kukali iz svojih hišic in nas veselo pozdravljali 🙂 . No, pa tudi za naše učiteljice lepo poskrbimo. Eno izmed hotelskih kopalnic smo spremenili v pravi spa, kjer si lahko učiteljice privoščijo nego obraza in masažo 🙂 . Toliko za danes. Se beremo jutri.

2. DAN

Zbudili smo se v sončno jutro in odhiteli na slasten zajtrk. Moramo vam povedati, da nas kuharice tukaj zelo razvajajo. Zjutraj nas čakajo jajčka, hrenovke, nutella … dobimo vse, kar si zaželimo.

Po zajtrku smo nadeli smuči in se razvrstili v »modre, zelene, rdeče, oranžne in vijolične«. »Zelenci« so takoj oddrveli po progi zlate lisice, medtem ko so se »oranžni in vijolični« učili prvih zavojev.

Učiteljica Jasmina je bivši B razveselila z novico o popoldanskem čofotanju v bazenu, učiteljica Vesna pa je ostale odpeljala do Mariborske koče. Zvečer smo vsi nestrpno čakali, kaj nas bo spet dobrega pričakalo na naših krožnikih. Moramo se zahvaliti tudi našim učiteljicam, da so nam zvečer pripravile najboljše socialne igre ever 🙂 .  In ne pozabite, jutri vas spet razveselimo z novicami s Pohorja.

1. DAN

Ponedeljkovo jutro se je pričelo precej razburljivo, saj je po vsej Sloveniji divjal močan veter, mi pa smo se odpravljali v šolo v naravi na Pohorje. No, v drugem poizkusu nam je vendarle uspelo, proti Mariboru smo se namreč odpeljali dvakrat. Vožnjo smo si krajšali s petjem, učiteljice pa so nas zabavale s pripovedovanjem svojih zgodb iz mladosti in popotovanj po svetu. Pred večerjo smo si ogledali še progo po kateri bomo jutri že navsezgodaj drveli. Seveda bomo upoštevali tudi vsa FIS pravila, ki smo se jih pravkar naučili. Zdaj pa vam želimo prijetne sanje in sladko spanje.

Dostopnost