Varnostni pas varuje vas/ Red je vedno pas pripet

Mar 3, 2023 | Dogodki, prispevki

Agencija za varnost prometa in Policija prihodnji teden izvajata evropsko usklajeno preventivno akcijo za večjo ozaveščenost voznikov o pomenu pripetosti z varnostnim pasom »Varnostni pas varuje vas/ Red je vedno pas pripet«.

Dogodek za medije bo v torek, 7. marca 2023, ob 9. uri, na ploščadi pred Osnovno šolo dr. Vita Kraigherja, Trg 9. maja 1, Ljubljana.
 

Dogodek za medije zajema kratke izjave, preizkus in snemanje naprave, ki simulira prevračanje vozila, preizkus in snemanje naletnih tehtnic, ogled dela policistov Postaje prometne policije Ljubljana, ki bodo preverjali, ali so potniki pripeti, in opozarjali na pomen uporabe varnostnega pasu, ter interaktivne lutkovne igrice Pasavček v prometu za 2. razrede. Dogodek bo spremljala tudi maskota Pasavčka, ki s sloganom Red je vedno pas pripet že najmlajše uči pomena uporabe varnostnega pasu.

Termin za fotografiranje in snemanje bo mogoč od 7.50 ure, dogodek bo potekal po naslednjem razporedu:

7.50 – 8.20 možnost snemanja izjav staršev ob spremstvu otrok v šolo glede doslednosti uporabe otroških zadrževalnih sistemov v vozilih

8.00 – 9.00 policisti Postaje prometne policije Ljubljana bodo preverjali, ali so potniki pripeti, in opozarjali na pomen uporabe varnostnega pasu (v neposredni okolici šole).

Dostopnost