Erasmus

Jul 4, 2024

Naslov projekta: Trajnostna pot je prava pot / Sustainable way is the way

 

Članice projektnega tima (Kraigher E+ Team): Maja Koritnik (učiteljica razrednega pouka), Urša Jeran (učiteljica geografije in španščine), Suzana Poženel (učiteljica angleščine, koordinatorica).

Prijava na razpis za evropska sredstva programa Erasmus+ za projekte mobilnosti KA1 je bila spomladi 2024 odobrena. Mednarodni projekt z naslovom Trajnostna pot je prava pot se prične izvajati konec avgusta 2024 in bo trajal 18 mesecev. S pomočjo sredstev bomo izvedli skupinsko mobilnost z učenci in individualne mobilnosti zaposlenih.

Namen individualnih obiskov tujih šol je opazovanje pouka in/ali poučevanje ter udeležba na izobraževalnih tečajih na temo trajnostnega razvoja. Skupinska mobilnost z učenci na Češko bo predvidoma realizirana spomladi 2025. Učenci si bodo izmenjali informacije o eko aktivnostih na naši in češki šoli ter pridobili nove ideje za bolj trajnostno šolo.

Cilj projekta je izboljšati trajnostno prakso na šoli na področju ekologije (spodbujati prijaznejši odnos do okolja) in sociale (krepiti duševno zdravje).

Jeseni 2024 (14. – 18. oktober) načrtujemo gostovanje češke šole pri nas. Gostili bomo 10 čeških učencev in dve učiteljici.

Vljudno vabljeni k ogledu dogodkov, ki bodo objavljeni spodaj.

Dostopnost